My ClaN

Thursday, March 5, 2009

The HomeComing

Rasanya dah lama gler aku tak update blog ni...

Kalo update pun, ntah benda papelah yang aku dok tulis...

So arini nak cite a few things...

Korang bacalah...


************************************

Firstly aku nak cite pasal sahabat.

Tetiba plak rasa macam nak menulis tentang sahabat.

Payah nak dapat sahabat tapi senang dapat kawan, tol tak?

Tapi payah dapat sahabat yang menyenangkan…

Banyak yang aku nak cite pasal sahabat tapi biar la aku cite pasal apa yang terjadi kat sekeliling aku…

Semua orang ada definisi tersendiri pasal sahabat…

Tapi kawan aku yang sorang ni define sahabat daripada perspektif yang berbeza…



Bagi dia, sahabat mestilah:

1) Duduk bersama 24 jam

2) Buat semua aktiviti bersama 24 jam

3) Takleh kawan dengan orang lain

4) Breakfast, lunch dengan dinner bersama 7 hari seminggu

5) Takleh kuar ngan orang lain

6) Takleh rapat dengan orang lain

7) Problem hanya kena share dengan dia

8) Merajuk tak tentu pasal

9) Ntahlah… banyak sangat dah…

Kalo tengok list kat atas ni, aku rasa kawan aku ni dah tahap melampau…

Yang ni bukan sahabat tapi dah tahap bercinta nih..

Orang bercinta pun tak macam ni…

Konpius aku…



Bagi aku plak, sahabat mestilah:

1) Memahami antara satu sama lain

2) Tak control satu pihak

3) Tak clinging

4) Cuba selesai masalah kawan walaupun masalah sendiri tak selesai

5) Tak spend masa selalu sangat. (Tak bosan ke tengok muka tu je?)

6) Ada mutual agreement

7) Yang paling penting bagi aku, selalu ada kalo kawan dia perlukan. (no need to be physically present, kontek pakai sms pun dah memadai)

Banyak lagi aku nak letak…

Tapi biar la dulu…

I wish orang-orang yang berkenaan baca post ni…

Korang pikir la apa yang patut…

By the way, setakat ni kawan-kawan aku suma ok…

Alhamdulillah…


(p/s: Part ni aku tujukan untuk ZUL... XOXO bro!!!)



**********************************


Secondly, aku nak cite pasal satu filem Hindustan.

Tengah-tengah sibuk dengan tugasan yang aku kena antar esok, aku sempat gak melayan satu cite Hindi yang aku songlap daripada kawan aku.

Kalo korang nak tau, dah lama giler aku tak layan cite Hindi.

Aku pun tak tau nape tapi cite yang aku tengok ni berbeza daripada cite Hindi yang lain.

Biasanye, cite-cite Hindi yang lain ada:

1) Kalo part nyanyi, ada je orang kampong datang menari.

2) Kalo nyanyi, mesti wat miming.

3) Kalo ending dia, mesti hepi ending.



Cite yang aku tengok ni, takde plak elemen ni.

Malah cite dia aku leh kata more to Westernized Hindi.

Dalam cite tu ada:

1) Part cium mulut yang real. (Astaga…)

2) Hero ngan heroin dok skali kat overseas macam orang dah kawen sedangkan
diaorang just pasangan kekasih.

3) Takde hepi ending, hero akhirnya mati. Wakakaka…



By the way, there are ten reasons why you guys should watch this movie:

1) Heroin dia sangat lawa. I LOVE HER!!!

2) Lagu-lagu best!!!

3) Scene antara hero ngan heroin romantic gler!!! (especially masa diaorang manja2 atas katil)

4) Pemandangan dalam cite ni sangat lawa. (one scene was shot kat Sarawak)

5) Ada skit family values.

6) Cite dia tak bosan…

7) Saspen skit la…

8) Cite ni wat korang terpikir nape korang patut hargai orang yang korang sayang.

9) Ingatkan aku pasal mati.

10) Lastly, sebab aku suggest korang tengok.

Papehal, u guys tengok sendiri la…







*************************************


Lastly, aku nak tdo...

Ngantok...

Zzzzzzz.................

1 comment:

Zamier said...

Hi..ni Abang Zamier ni dr Friendster..hah..nice blog! abang suka baca apa Shah tulis..kreatif dan thoughtful..heheh. keep up the good work dik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...