My ClaN

Thursday, November 10, 2011

CLOSURE

Tadi aku teringat....


Teringat dengan nasihat aku dekat seorang blogger yang hina Sarawak aritu...


Instead of bitching to her, I took a different approach.


And I told her,




"Dik, kita hidup kat dunia ni nak carik redha Allah. Bukan nak carik musuh atau nak benci orang. Rasanya tak salah kalo adik minta maaf."



And she DID minta maaf kat semua orang Sarawak.


Dan tadi, aku teringat dengan situasi aku sendiri.


Kadang-kadang kite pandai nasihat orang tapi tak pandai apply kat diri sendiri.


Tapi aku tak hina orang mana-mana. It's just that aku teringat dengan ayat:




"Kita hidup kat dunia ni nak cari redha Allah"




Aku kecik hati dengan seseorang sekarang. Kecik hati yang membuatkan aku kurang tenang beberapa hari ini.


Sebelum tido malam, aku teringat dan selepas bangun pagi tadi aku teringat.


Kecik ati ngan orang memang menyakitkan. Boleh makan diri.


Penyelesaiannya ialah biarlah dia nak buat apa yang dia nak buat.


Aku dah buat apa yang aku patut buat.


Tapi kita niat apa yang kita buat adalah kerana kita mencari keredhaan Allah.


Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui.


Tapi untuk orang yang aku kecik ati tu, aku dah mula tawar hati.

2 comments:

CekbOlat-bOlat said...

sabar jea la.. ape yg trjdi ade sbbnye. =D

mesin.taip.burok said...

selamat kembali bersiaran

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...