My ClaN

Monday, October 20, 2008

Ada sorang lecturer tuh...

Dalam banyak-banyak lecturer, aku jumpa sorang lecturer yang macam HARAM kat sini. Antara perkara "menarik"pasal dia adalah:-


1. Dia selalu bagi talk kat overseas.



"I gave a talk in US last time. I did a seminar in Papua New Guinea when I was there."


Macam HARAM!!!! Berlagak tahap DEWA!!! Ko ingat ko best sgt ke? Kita orang tak penah tanya pun pasal tu...



2. Dia banyak sedara yang keje tinggi-tinggi.



"I have a niece in London University who works as a lecturer and also work for a company."


Daaa!!! Ko punye nenek pun keje tinggi ke? Tinggi mana? Tinggi pokok kelapa?



3. Dalam kelas, suka marah-marah macam pompuan.




"Saya tak merajuk, saya membebel je"


Iyolah tu ko tak merajuk. Abis tu nape sampai cakap tak mau masuk kelas? Bajet ko ngajo best sangat.



4. Masa bulan posa aritu, dengan penuh bangganya berkata:-




"I bukak posa dengan satu lauk ngan nasik je.. Kuih-muih takdak."


Cakap je la isteri ko tu malas masak. Kan senang. Tak pun cakap je ko tu kedekut. Abis cite... Toksah la nak kata ko tu amalkan pemakanan sihat. Kalo tak nape ko gemok? BODOH!!!



5. Suruh orang buat keje nak suma dalam hard copy.



"Saya nak suma asignment dalam hard copy. Pastu tunjuk kat saya. Kalo saya tak puas ati, u kena buat lagi."



Ape? Ko ingat print assignment ko yang sampai berpuluh-puluh muka surat tu murah ke? Kalo silap, then buang dalam tong sampah pastu print yang baru plak? Woi, lecturer lain pun mintak draf assignment dalam soft copy, ko plak yang lebih-lebih. Bab 1 tol!!!


6. Dia suke buat pemerhatian dan penilaian pada orang. Dia cakap:


"I went to school to observe the teachers who teach my children"


Fuyoo!!! Kalah Jemaah Nazir ngan dia. Bengong!!!




(p/s: Cepat la semester ni abes...)



2 comments:

Fairy said...

hihihi
lawak2...
ragam ipt la katakan...isk2

sHaH said...

lecturer tu dah tahap melampau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...