My ClaN

Thursday, April 14, 2011

LECTURER AKU KATA AKU BEST!!!!

Ermmm... Sebenarnya lecturer aku tak kata pun yang aku ni best...


Jauh sama sekali nak puji aku punye pengajaran tu excellent.


Tapi dia kata:

"I believe one day you are going to be a dedicated teacher."


Aku pun rasa terapung-apung bagai...


Walhal, takde pe pun...


Biasa la cikgu-cikgu baru...


Penuh ngan idea dan perancangan tapi bile dah beberapa tahun, ada yang menyerah kalah jadik cikgu.


Tapi bagi aku, ada beberapa penting yang aku selalu letak dalam otak:


1) Awok ngajo kena ikhlas, baru budak dapat terima English Education...

2) Awok kena blaja sayang anak orang, baru boleh ngajo dengan elok.

3) Awok kena ikhlas, baru duit berkat.

4) Awok kena sabor banyak, jangan dok sebok nak membakor... Paham?!



Tu pesanan guru pembimbing aku yang dah 30 tahun ngajar. Bunyik macam si Usop Wilcha ja...


Tinggal 2 minggu lagi..


Pastu babai...



Excited dapat ABM!!! Tau ABM tu aper?





(p/s: Cepat la abes... Takde duit dah ni..)

1 comment:

::FAIZ FARISH:: said...

"I believe one day you are going to be a dedicated teacher."

Good Luck...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...