My ClaN

Tuesday, May 25, 2010

the SMS

Sebenarnya, aku teragak-agak nak cite perkara ni.
Lagipun, bukan perkara penting pun.
Tapi perkara ni buat aku terpikir.

Dua hari lepas, aku dapat satu SMS:

"Tegur sy jika sy mulai sombong, tegur sy jika sy mulai angkuh, tegur sy jika sy mulai slh krn sy msh sgt perlu sahabat sprti kamu, ari ini, esok & selamanya. SELAMAT HARI PERSAHABATAN. Kirim ini kepada semua teman yang kamu sayangi. (Jika sy trmasuk, tlg kirim balik ye..) Lihat brp banyak kamu dpt balasan. Kalu lebih dpd 7 kamu patut disayangi... Krna kamu adlh slh sorg yg terbaik."

Terus jari aku taip:

"Sape ni?"

Tak lama, aku dapat reply.

"Ni n***r la. Tnya kabar ko."

Dapat tau je, trus aku reply:

"N***r, ang delete ja no aku dpd hp ang. Kesah aku ngan ang dah lama berlalu. Bukan aku takmo kawan ngan ang tapi aku rasa kta xkan dpt balik mcm dulu. Aku rasa ang pun dh hepy ngan org lain. Hargailah dia..."



Yup, memang aku ngan ko takkan dapat balik ke zaman yang dulu sebab aku dah lama tinggalkan zaman tersebut.

Aku dah bergerak jauh daripada zaman tu...
Cuma aku heran kenape ko still nak datang dalam hidup aku.
Apa yang aku buat sampai ko takmo nak lepas aku?


Apapun, terima kasih pada ko kerana disebabkan ko, aku belajar hargai orang yang sayang aku.
Bukan macam ko yang hanya nak main-mainkan hati aku.
Dan aku harap ko belajarlah untuk tak berkira dengan orang yang ko sayang.
Ubah-ubahlah perangai tu...
Duit boleh carik tapi sahabat sejati payah nak dapat.
Aku tak rugi ape tak kawan ngan ko sebab aku happy sekarang.

Lagi satu, tak payahlah mengungkit. Kalo ko betol-betol sahabat yang baik, ko takkan ungkit segala apa yang ko buat kat aku.
Kalo aku mengungkit pe yang aku buat kat ko, gerenti ko terkedu.

Pesan aku, jangan contact aku dah. Tu je...

Thanks...

5 comments:

Jantan Keparat said...

uiks!
tetibe ak windu kawan lama ak...
hmm..
diew jahat!!!!!
argh!!!!

ibrahim1987 said...

There must be so much pains.. that a room of forgiveness is only opened a bit to be closed.

baincardin said...

salam Shah.

Bain dah jadi daddy dah...yay! ^_^
Bykkan berdoa segala yg terbaik k, amin.....

Nurul Aqila said...

:D tindakan yg bijak.

ruby chai said...

hahahaha..bgus2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...