My ClaN

Friday, October 9, 2009

Satu Jumaat Di Hari Raya

Selepas solat Jumaat, tetiba ada seseorang pegang bahu aku.

Aku menoleh dan…

“Shah, selamat hari raya. Ko bile nak datang umah aku?”

Aku jawab…

“La.. Ko rupenye Riz…”

Kami menyembang agak lama.

Tapi yang paling best bile dia tanya…


Riz:
Ko bile nak bertolak ke luar negara?


Aku: Ermm.. Tak tau lagi. Tunggu offer government lagi. Lagi satu, tengok la kalo keputusan cemerlang, aku dapat la kot…


Motip aku nak ke luar negara?


Hahahaha…

Bestnyer aku kencing kat mamat ni…

Aku tak sangka dia still percaya aku akan ke overseas.

Padahal aku tersangkut kat Utan Sintok sekarang!!!

Si Riz ni kawan baik aku kat sekolah dulu.

Kita orang kenal sejak daripada tadika lagi.

Korang imagine la how many years of friendship is that?

Tapi masa Form 5, aku perasan mamat ni berubah.

Dia mula pentingkan diri dia sendiri, dia mula jauh daripada aku dan dia dah pandai-pandai nak dengki dekat aku.

Sedangkan kita orang kawan dah cukup lama.

Semangat dia nak bersaing dalam pelajaran tu tinggi tapi yang tak bestnyer, dia dengki kat aku.

Aku ingat lagi masa dia call untuk tanya result final year masa kat maktab.

Sanggup call aku berkali-kali tapi aku buat tak tau je…

Bertalu-talu antar SMS sebab nak tanya result aku.

Last-last, sebab aku dah nyampah, aku reply mesej dia.


Riz: Weh!!! Ko dapat pointer bape ek?

Aku: Skit je… 3.95 je.. Nape? Ko dapat bape?

Riz: Aku dapat 3.33 je…


Hambek ko!!! Kena kencing dengan aku lagik!!!


Yang aku tak puas ati giler kat mamat ni adalah sebab kita orang masuk maktab dengan course yang berbeza.

Dia amek Pengajian Matematik dan aku amek Pengajian Bahasa Inggeris.

Boleh plak dia sibuk nak bersaing ngan aku sedangkan sebelum tu HARAM JADAH dia nak mesej apatah lagi call aku!!!!

Arghhh!!!

Payah melayan orang bengong macam dia ni.


Rugi je berkawan sampai 13 tahun…

(p/s: Masa kat masjid tu… Aku nampak dia lain sangat. Dia nak ape lagik daripada aku ek?)

8 comments:

Ty said...

oh klu aku, aku pun tipu jugak.elak elak, lari lari pun annoying people memang akan tegar ada.jd baik nya hanya dgn cara nie.

yeah Shah.I do that too, some times. and I found its quite amusing ;) hihi, have fun bluffing there<---shah x plu tensi tensi :)

meen said...

kesian kat mamat tuh. haha
pape pun, semoga korang sama2 berjaya okay! :D

imHepPie said...

haha dia da brubah kot..

eh bila ko nak gi overc???lalala~~

Judiene said...

hahahahaaa
xsgka aku ko jahat btol la
ksian mamat tuh, xpsl2 kne tipu idop
tp kn, kwn 13 thn xkn sekelip mata bleh berubah??
maybe ade something yg wat dia jd cm2
hmmm....

syg r da kwn lama2 tp jd len plak..

yaziith su anaz said...

kalo die jumpe blog ko camne?





:DDD

aien~s corner said...

aien de jmpe bpe owg yg menjegil kan cm ni..

mmg sumpah!.. aien xkan link ng dowg lg.. nk lepaq2 sama2 pn, jgn hrp..

ckup sx..hehe

aien~s corner said...

tensyen wo dpt mbe cm tu.. huhu

zetty said...

best pe ad kwn cm tue...
hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...