My ClaN

Thursday, April 23, 2009

Surat SPA

Malam tu, aku dapat call daripada mak aku.

Bunyinye macam excited sangat.

Aku pun naik heran.


Mak: Mak baru dapat surat panggil interview ni.

Aku: Owh ye ke? Kakak dapat interview ke?

Mak: Eh taklah…

Aku: Abis tu surat interview untuk sape?

Mak: Surat interview abang la...

Aku: Hah! Surat interview abg? Keje pe?

Mak: Pembantu perubatan. Abang pegi la interview tu nanti ye?

Aku: Insya-Allah… Tengok la dulu...


La… aku dapat surat panggil interview rupanya.

Itu pun mak aku excited.

Siap suruh pegi interview lagi.

Tapi jauh di sudut hati aku...

...rasa macam nak g.

Sebab pada satu ketika, aku dah letih belajar.

Mana taknya, sekarang aku belajar banyak perkara yang tak akan digunakan di dalam bilik darjah.

Contohnya, teori-teori second language acquisition.

Aku belajar suma teori tu macam nak rak.

Tapi bukan berguna pun apabila aku jadi cikgu nanti.

Cikgu sekolah rendah plak tu...

Takkan aku nak ngajar teori-teori tu kat budak-budak sekolah rendah.

Pengsan budak-budak tu karang!!!

Aku belajar pun untuk pass exam.

Ape nak jadi sistem pelajaran kat Malaysia ni...

Datuk Hishamudin…

Do something please…

(p/s: Membina minda kelas pertama tapi daripada segi apa? Dapat banyak-banyak A dalam exam, tu ke?)

6 comments:

akusiktauk said...

ola.
yap.
d mukah nktk.
study ba.
y?

sHaH said...

saja2 nanyak..
hehehe...

Anonymous said...

ofcos la ur mum excited bila dpt surat tawaran..maklum laa muk sapa yg xsyg anak nya..kne lak nie berkaitan msa depan anak dia..ish...so how..??

sHaH said...

anonymous: how? tak pegi kot that interview coz ada family problem. lagipun, aku nak bagi peluang kat org lain. hehehe...

aku abes blaja pun terus dapat keje. so tak risau sangat..

Fadhlah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Fadhlah said...

klu fikir balik mmg berguna la semua tiori2 tu...cuma kita jer yang tak perasan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...