My ClaN

Tuesday, January 4, 2011

OPEN RELATIONSHIP STATUS

Aritu aku blogwalking kat blog member-member yang rajin update ni. Then aku ternampak ada sorang blogger ni blog pasal "Open Relationship". 


Dia siap bagi rujukan berdasarkan Wikipedia lagi...


 Kalo rabun, click untuk besarkan



Pastu blogger ni mempersoalkan kenapa remaja Islam kat Malaysia sekarang ramai yang guna status ni?


Siap leh kata yang guna status ni BERDOSA.


Motip ko kata berdosa?


Bagi aku, status "Open Relationship" ni tak semestinya kena ikut Wikipedia tu. Aku pun tak sure dia sedar atau tak samada Wikipedia tu orang puteh punyer web. Budaya kat sana memang la banyak melibatkan seks.


But the point is, RELATIONSHIP tak semestinya hubungan antara laki dan perempuan. Hubungan bapak dan anak laki pun relationship jugakkan? Hubungan best friend perempuan dan perempuan pun relationship gak kan?


Bagi aku, it depends on you on how to define "Open Relationship". Tak payahlah asyik nak guna Wikipedia. Tak semua makna tu betol. Different culture has different meaning.


Kepada yang guna "Open Relationship", pandai-pandai korang explain kat member korang. Takut ada dah member-member korang yang terikut ngan dakwaan blogger ni.






(p/s: Takmo skema dah.. Guna BM plak.. Muahahahhaa..)

10 comments:

cik tomyam said...

yupmsetuju. 100%

Lelaki Ini said...

hhu..
aku no komen jewk!
hekhek!

sHaH said...

cik tomyam.. aik? taknak bangkang ka?

miss anne said...

turut bersetuju

baincardin said...

ada gak org kata berdosa ek..^_^'

*Siapa kata shoot gambar² di kawasan kilang tak best ??? jom layan...:)

FaizalSulaiman said...

aku ok je open relationship ni. asal tak melanggar batas, suda laa

sHaH said...

miss anne.. hahaha.. thanks setuju..

abg bain.. abg shoot kat kilang plak?

faizal. betol kowt..

Pemilik Blog said...

operasi melawat BlogKawanku..

sokong...

Jom Layan ni.. INFO :: Rahsia Tambah Traffic dan Follower ke blog anda .. http://blogmacammacamada.blogspot.com/2011/01/info-rahsia-tambah-traffic-dan-follower.html

baincardin said...

btul shah. kawasan kilang pun ada byk subjek yg best utk diHDRkan! yay!!!~ ^_^

Ibrahim Ismail said...

You see, some Muslims they have good intentions in heart but they're too careful that it makes them paranoid. They take thing as they are without considering the connotation meanings.
Ps. How do you define your 'open relationship'?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...