My ClaN

Sunday, January 16, 2011

THAT'S LIFE!!!

"Tak semua bende yang kite nak, kite akan dapat. Biasanya perkara yang kite TAKNAK tu yang kite dapat."

Aku teringat kata-kata kakak angkat aku, Kak Maji. Memang ape yang dia cakap tu betol. Betol sangat!!!

Dalam hidup aku, dah banyak kali aku tak dapat bende yang aku nak.

Aku teringat tahun 2009. Aku nak sangat kat "bende" tu... Sampai malam-malam aku terbayang "bende" tu je...

Time tu, hanya Allah yang tahu tahap langit keberapa aku nak "bende" tu...

Tapi akhirnya, aku tak dapat "bende" tu..

Nangis macam orang mati anak time tu sebab frust tak dapat!!!

Tapi Kak Maji ada kata jugak:


"Kekadang Dia tak bagi bende yang kite nak sebab nak bagi bende lain yang lagi baik."


Memang betol kata dia. Tahun 2010 aku dapat "bende" yang aku nak. Sampai sekarang aku happy sangat-sangat sebab ada bende tu..

Tapi sekarang, "bende" tu dah nak pergi...

Redha atau tak, aku kena terima. Aku sayang "bende" tu... Sayang sangat-sangat..

But nothing lasts forever and that's life!!!





(p/s: Aku harap "bende" tak lupe kat aku.. )

7 comments:

blossom said...

insyaallah "benda"tu xkan lupakan awak.. benda yg kita nak, xsemestinya baik untuk kita, n benda yg kita xnak, xsemestinya xbaik untuk kita.. huhu.. paham x?

doa byk2 supaya dipermudahkan segala urusan di dunia dan akhirat..
sy dokan supaya Allah kurniakan yg terbaik untuk awak.. =)

Ibrahim Ismail said...

Don't tell me it's 'Muncet'

Eazy Izzuddin said...

oh...
paham2...
xpa2...
banyak 'bende' lain..
;)

Asrul "iLham" Sany said...

memang betul, tapi my view life is berusahalah untuk dapatkan apa yg kita nak...

walaupun akhirnya benda itu akhirnya akan menyakitkan ati saje...

ADfeez said...

bende tu ada nyawa ker? :P

ZWAN SABRI said...

Benda tuu..?
Apakah itu?
Curious nak taw nii..
hehe

YEEINGNG ♥ said...

well said sean. Its trueee!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...