My ClaN

Friday, September 4, 2009

Wujud Plak Dia Ni...

Dalam banyak-banyak hal kat dunia ni aku leh terpikir tentang dia..

MySpace

Ntahlah…

Lagu yang wat aku ingat kat dia tetiba berbunyik dalam laptop ni.

Hampeh siot lagu tu!!!

MySpace

Teringat plak daripada mula sampai akhir kesah-kesah lama aku.

Mungkin aku bengong time time tu…

Ye la… Aku dok terkejar-kejarkan dia.

MySpace

Sanggup call tiap masa sebab nak tau keadaan dia.

Walaupun pada hakikatnya dia tak penah berminat pun nak share hidup dia dengan aku.

Dia selalu gitau aku yang dia pengsan.

Aku risau giler sampai takleh nak wat keje.

Kekadang tu jenuh gak coz bile aku call tak berjawab.



Baru-baru ni, dia jalani scan untuk otak.

Tapi dia takmo bagitau apa keputusan dia.

Aku risau tapi dia macam tak risau pun.

Lagipun sapalah aku ni nak risaukan dia kan?

MySpace

Dia bukan sayang aku pun…

MySpace


Kali terakhir sembang ngan dia, mulut aku tercabul skit. Aku kata:

“Ish, payah betol sembang ngan orang lambat pick-up nih!!!”

Dan terus dia fire aku balik:

“Mulut CABUL!!! Aku tau la aku sakit otak!!!”


Walhal, aku takde niat pun nak kata dia macam tu..

Aku sebenarnya nak bagitau yang aku cukup sayangkan dia dan aku nak lebih daripada sebagai seorang sahabat.

Tapi dia tersalah tafsir.

Aku takde ruang nak explain dan last sekali, aku pun delete nombor hp dia dan segala yang ada berkaitan ngan dia.

Time tu hati aku sakit nak delete semua tu tapi nak buat macam mana, dalam pale hotak aku, memang dia dah tak sayang kat aku.

Macam baru semalam perkara ni berlaku.

Sedih tapi nak buat macam manakan?

MySpace

Biarlah aku teruskan hidup tanpa dia.


Aku ingat lagi janji dia:


“Ko dtg cni... Aku bawak ko datang KL. Then g umah aku kat N9. Aku bawak pusing Melaka. Amacam?"

(p/s: Ya Allah, sembuhkanlah dia.. itu je yang aku nak…)

16 comments:

baincardin said...

Bila teringatkn kisah lama, kekadang x best, kekadang best.

baincardin said...

Happy Friday bro dan selamat berpuasa dan selamat berbuka posa ! :)

ruby chai said...

sabar..

s-o-f-e-e- said...

sedihnye shah.. huhuhu

muiz said...

kisah menyayat hati ni...

Firol said...

Jiwa kacau agak sukar diubati

akhis said...

~hopefully dia ok

yaziith su anaz said...

pompuan slalu slah tafsir.




explainlah kat dia.

Judiene said...

yup
agree with yaziith
just explain to her
wlaupn dia xnk dgr
write a letter to her
she has to know that u love her
well that's my opinion

:)

imHepPie said...

lagu apa???

mungkin bukan dia x syg...cuma dia perlu masa kot...byk2 doa jela k

sHaH said...

kepada suma yang komen..
guys, thanks for the advice but cite ni dah lama sangat.
cuma kekadang tu teringat.
so, i posted it here just to share with you guys...
i miss the person but let bygones be bygones then...

one thing for sure, i am now happily "MARRIED" to cik penguin.
doakan kebahagian kami k?

zetty said...

ooo rupe yerr ngah bhagia with cik penguin...
hahahaha...
smoga bhagia ngan org trsayang...hppy2 slalu...
..............
tp xnk contact ngan org tue ke??...kesian dye...amik tau laa psal dye tue jgk...huhuhu

naqiubex said...

Hmm... Anyway.. Teruskan kehidupan anda dengan penuah amal ibadah... Eid Ramadhan!!

Ty said...

benda yg x sedeh, jgn di kenang.
nanti fikiran jd tmbh berat.
hati pun rasa susah.

kan elok fikir kn masa sekarang?
see?<--cik Penguin pun turut angguk.
lgpun aku tgk mmg comey jer kamu dua. aku kt sini pun sama happy taw :D

Ty said...

ohh lupa satu point:
harap2 semua ny akan selalu baik utk kwn Shah. samad bpuasa di bulan Ramadhan, daa~

SasHa Lee said...

kawan kamu kan tersalah anggap niat kamu tuhh..ape kata kamu elok kan semula perhubgn kamu tue..explain or mintak maaf kerr.. lagi2 bulan rmadhan nie.. mana tau sejuk ati dia..
**chaiyukk;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...