My ClaN

Tuesday, July 7, 2009

Celcom Broadband dan Matrik Kad

Celcom broadband wat hal pulak.. MySpace

Bende ni jadik malam tadi.

Aku call Celcom Careline, terus operator tu cakap:

“Produk celcom broadband kami sedang mengalami ganguan sementara, proses memperbaiki sedang dijalankan.”

HAMPEH TOL!!! MySpace

Aku baru je nak buat blogwalking.

Yang ada pun line GPRS yang lembab macam siput sedut tu (Misz Nana yang cakap macam tu, aku ulang je…)

Click untuk besarkan

MySpaceSebenarnya malam tadi aku nak cite satu cite sedih.

Korang tau tak?

Matrik kad aku HILANGGGG!!!

Aku pun tak tau aku letak mana.

Al-kisahnye macam ni, aku g Bank Islam pagi tadi.

Nak bayar duit yuran kolej.

Pas settle kan yuran tu, aku g cash deposit machine plak.

Sebab nak bank-in duit.

Utang aku kat library sampai sekarang aku tak bayar.

Then, pas bank-in aku blah la..

Petang tadi, masa teman Fami pegi settlekan Com 2 die, baru aku sedar yang kad matrik aku takde.

Uwaa!!! MySpace

Matrik kad tu nyawa aku kat sini.

Kalo takde macam mana nak masuk library, nak bayar hutang library, nak dapat wayang murah…

Huhuhuhu…

Dahlah UUM ni suke cekik student.

Nak wat kad baru kena bayar RM30.

Takpe la..

Esok nak carik..

Mana tau ada..

Huhuhuhu…


(p/s: Mati la kena saman sebab ngutuk UUM… Wakakaka..)

20 comments:

aien~s corner said...

cian die..mmg r..importt gile k.matrik..xpe2 cri dlu ~~ngee

Fina said...

ko jgn. skrg ni musim saman menyaman. haha. buat aje lah yg baru, kad dah kuning punnn kannn.. haha :P
oya, btul ke ni nak ikut join prgram??

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Penting ker kad matrix?...Kad matrix aku guna kadang-kadang jer.Perlis bukan ada pape pun.

Just_najmiE said...

laaaa, ilang matrik card plak.. tu lah, layan awekz ja.. hahaha!..
good luck finding it ya.. (^^,)

noor afzan said...

alololo..
siannya shah ilang pulak kad matrik nyer..
ish2..
pi cari elok2 yer..
doa2 sket supaya dimakbulkan doa jumpa balik kad matrik tuh..

The Writer said...

dude...
it's not RM 30 but more likely Rm 60
banyak x??

yaziith su anaz said...

o dear,




bukan takat uum je cekik orang.
kolej aku pon camtu.



neway,
selamat berjumpa kad baru.


**walaupon tak update blog, tapi aku akan komen nyer entri kamu.
:)))

Eyna's said...

Tau takut kena saman lpas siap kutuk...tunggu nanti akk p report kat uum.....hehhee

Sir Matno said...

wait for my saman letter.. so, in total, you are going to lose RM3030 because saman malu atas nama UUM RM3000 and RM30 untuk matrik kad baru!


p/s- alo adik, baru berapa hari je balik campus dah tension2.. rilek bah kau.. kau ni..

Kotak Hati said...

hurm..
broadband celcom kadang2 bengong gak..
hu3
slalu gak x dapat..

kad matrik ko ilang?
payah wei kalo ilang hu3

btw..
thanx la coz slalu singgah blog aku walaupun skrunk nie jarang update..hu3

4fiq said...

2 kali menjeritlah celcom buat hal matix plak ilang huhuh...sabo jelah saudara

Tiara said...

owh saya pun pakai berukband celcom

sha89 said...

adess cian ko...xpe2 ko cri slow2...msti ade terselit mane2 tu..

cube ingt balik mne tmpt last ko cmpk kad tu hehe :)

ehh psl scroll box tu...ko cek blog milimilo entri bulan may...kat stu ade tutorial.

aku nk tnjuk kat sni xleh...sbb xleh post code html tu..ok :)

joegrimjow said...

sayangilah u anda

Anonymous said...

oooo tedahhhh...

Firol said...

Cari dulu ada mana-mana celah tersorok tu.... dalam beg,kat buku...cari-cari.... sembahyang hajat sikit

MISZ NaNa said...

semoga dapat berjumpa dengan kad matrik anda.

Judiene said...

bro
insyaAllah jmpe r nnt kad matrik ko
huhuhu
don worry dude
but it's normal to worry about it
hehehe
:)

sHaH said...

aien:tgh mencarik nih.. tolong2!!!

fina: duit lagik kalo nak wat baru sis.. eh, nak la join. serius nih..

mohd.fakrurazi: kad matrik sgt penting woo.. kat UUM ni, nak masok library pun kena ada kad matrik.

justnajmie: layan awek? sy layan awak je la.. wakaka..

noorafzan: kalo doa tak dimakbulkan macam mana?

zul: rm60??? mahal sial!!!

yaziith: bagus2.. komen2 la slalu..

eyna: ala.. jgn la mcm ni.. tak sporting la...

sirmatno: amboi, rm3000 je ke? hahaha.. tak tensen la.. stress je..

kotakhati: kalo update, gtau k? aku memang rajin wat blogwalking kt folower aku..

4fiq: maybe ni ujian Dia kot?

tiara: memang beruk pun celcom nih.. wakaka..

sha89: thanks sha... nanti shah cek k? tgh pening pasal kad matrik nih..

joegrimjow: thanks bro.. but UUM? no love for this u.. hahahha..

anonymous: lain kali letak nama..

firol: dalam proses mencarik nih..

misznana: harap la sgt2 jumpa..

judiene: help!!!! mati la takde kad matrik...

Fina said...

program pergi sedim tu byr rm120 la awak T__T tapi mahal pun sy pegi gak sebab nak pnglmn.

nak jln dah pg esok.. sory, lmbt gtau. hehehuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...