My ClaN

Tuesday, July 14, 2009

Teringat...

Time bukak posa tadi, teringat plak kat Sarawak.

Kalolah aku leh dapat...

Laksa Sarawak

dengan…

Nasi Briyani Tok Janggut.

Memang nikmat sangat-sangat!!!MySpace

Sape nak pos kat aku???

Lagi satu, kedua-duanya boleh didapati di Chonglin Park. (Macam iklan Watson plak bunyinye…)

(p/s: Kepada yang rajin komen blog aku, thanks banyak-banyak. Aku selalu sempat nak update tapi nak jenguk blog korang tak sempat. Papehal, aku akan jenguk gak blog korang k?)

20 comments:

aien~s corner said...

sje je shah wt n3 ni.. dh la tgh lapo pg buta2 ni.. huhu hehehe xkire! .. sok nk g cr lksa... nk mkn byk hehehe...

eKyN said...

same la kite shah..ekyn pon puase juge td huhu...

ganti x abes lg haha..
wah sdapnye tgk lauk tu..em yummi~

sha89 said...

waaa shah....nape la ko tepek pic mknan yg sah2 sedap tu...

lapa2~~T_T

hehe :)

xpe2 shah...biase la skrg bz kn...aku phm weii~:)

bleh jdi promoter yg berjaya ni sbb slalu buat iklan haha~

ayen =D said...

huh.. apalah maksudnya follow banyak2 blog tp tak jenguk.. hahaha..
(saje je, tak paksa pun)

btw, mmg melaparkan.. tp mcm ala2 blur laksa sarawak camne.. apa beza dgn laksa penang n johor.. ngeh3.. takpe, i google je nanti..

peace!

bintangdilangit said...

salam..

wa sdapnya..
huhhuhu..
bila la agaknya dpt mkn nasi briyani..
ttiba lapar lak pagi2 nih..
huhuhu..

naqiubex said...

Oh.. Ni masakan Sarawak ke? Cool...

noor afzan said...

uuuiii..cambest jer nasik beriyani tuh..
tapikan kalau post..
err..basi la kut bile sampai kat shah..
nak jugak ker?

Eyna's said...

Akk pernah skali merasa laksa sarawak...member srawak buatkan mase kitorang study kat Melaka dulu...

Bau rempah dia punyalah kuat kan...dan tersendiri... Rasanya susah nak di cari kat sini...tempat2 yang tertentu je ada jual bahan2nya...

Tapi akk tak bleh mkn banyak...mungkin sbb first time merasa benda baru...dan yg pasti...akk memang tak berapa suka mkn laksa pun termasuk laksa kat sini...hehehe

Tapi kalau LAKSAM...fuh...tu mmg pebret akak...kena plak kalau lada/sambal dia pedas kaw2 punya...hehehe

zetty said...

ishh..sedap yerr...org x kira...shah kene post jgk kat org....mengidam nie...hehehehe

cik nana~ said...

cane rasa laksa sarawak ek? cam laksa penang gak ke?

dkama said...

Laksa tuh aku tak kesah sangat... tapi nasi bariyani tuh... hehehe pebret tuh...

Silverleaf said...

ohhh patutnye sebelum balik semenanjung bungkus banyok2 buat stok 3 tahun....hehe

SasHa Lee said...

arr sodap nyer aku tengok nasi briani tue...nyummmiiii;)

AdlineLime^-^Tea said...

huhuhu...
nmpk sgt sedap~

Firol said...

Laksa tu dah pernah makan..

yang nasi beriani tok janggut tu apa spesel??

hakim said...

bestnyer berbuka..byk gle mkn ha,,

sHaH said...

aien:awak nak crik laksa pe plak? takkan laksa swak kot?

ekyn: memang sodap.. huhuhu...

sha89: hahaha... saje nak bagi korang terliur la..

ayen: laksa johor tak tau tapi laksa swak kuah kari. laksa penang kuah ikan.

bintangdilangit: pagi2 ni kalo lapar kena geget jari la..

naqiubex: makanan swak kot.. u think? hehehe...

noorafzan: melawak je la..

eyna: laksam tu pebret shah gak. laksa swak ni kena tgk tempat. ada gak yg tak sedap. tapi yang dalam gambar tu sgt sodap!!!

zetty: dok ngidam ni nape? hehehehe...

cik nana: laksa swak lain.. dia kuah kari..

dkama: sedapkan nasik briyani tu?

silverleaf:kalo leh wat stok, dah lama wat stok abg oi..

sashalee: nak rasa? mai la swak..

adline: nak rasa?

firol: spesel dia? sukar diucapkan dengan perkataan la bro..

hakim: aku tringat la bro.. bukan makan..

Nena said...

erkk , lama tak mkn tu . waaaa ! ;p

Anonymous said...

kaau puasak kawak? puasak eno? ganti? kah kah kah

sHaH said...

nana: jom makan..

anonymous: puasa sunat buduh!!! pubak melanau pun dube betul!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...