My ClaN

Saturday, July 11, 2009

Outing Ari SDG

Aku da BALIK!!!

Rindu kat korang sumer.

Aku baru sampai UUM petang semalam tapi takleh nak blog coz letih nak mampos!!!

Oklah, before aku nak cite ke mana aku berfoya-foya dua ari lepas, aku nak cite dulu kejadian ari Selasa minggu ni.

Ari Selasa aritu plan nak kuar Alor Setar sebab nak beli barang-barang dalam bilik.

Aku, Asis ngan Fami plan nak sewa kete tapi kete takde.

Semua da diambik.

Hangin je aku!!!

Tetiba Kak Syirah call bagitau ada satu lagi tempat yang leh sewa keta.

So, aku pun call la…

Aku: Pak cik, keta sewa ada lagi tak?
Pak cik: Ada banyak lagi.
Aku: Ermm.. Pak cik caj bape ringgit ek?
Pak cik: Pak cik caj murah je… Untuk 2 jam pertama, RM20. Yang seterusnya pak cik caj RM5.
Aku: Eh pak cik, takkan takleh kurang kot? Saya student ni.
Pak cik: Maaflah dik.. Kadar ni je yang pak cik boleh bagi.

Talian putus…


Mana tak talian putus, aku yang putuskan. Hahaha…

Mahal giler sewa keta kat kedai tu.

Tauke balak pun leh bankrap!!!

So, alternatif terakhir, aku, Fami ngan Asis g naik moto.

Sampai je Alor Setar, terus serbu Mydin.

Banyak gak barang yang aku bli.

Ni baru sket.

Kebetulan, hari yang kita orang kuar tu, ari Selasa.

KFC wat promosi aritu.(Adoi! Baru je nak boikot yahudi..)

So, belasah je la…

Tapi sebelum g KFC, kita orang berhenti untuk solat kat Pusat Dakwah Islam.

Masa aku baru abes solat dan nak berdoa, ternampak mamat ni main ngan anak die.



Rindu la plak rasanya kat buah ati aku kat kampong, si Adib ngan si Danish.

Da lama tak dengar suara anak-anak aku nih…

Huhuhuhu..

So pas solat, kita orang gerak la ke KFC yang leh kira antara yang terbesar kat Alor Setar ni.











Tapi yang aku paling suke kat KFC ni adalah tandasnye.. (Takde keje lain aku ni..)








Pas makan kitaorang tak balik terus.



Tesco Mergong

Singgah kat Tesco Mergong sebab nak antar barang kat Si Zul.


Gambar ni diletak atas permintaan Zul. Mamat ni memang suke menepek kat blog
aku. Blog sendirik tak update plak..

Tapi thanks a lot to him coz sudi tumpangkan barang-barang kita orang.

Untuk Zul...

Terima kasih daun keladi,
Lain kali boleh tumpang lagi.

Masa kat Tesco, aku terpandang kedai ni.


Looi janji nak blanje aku donut Big Apple.

Entah bile la aku leh dapat.

Huhuhu…

Lastly, kita orang balik.

(p/s: Sampai UUM, baju aku abes basah sebab ujan daripada Jitra ke UUM. Dahlah naik moto time tu.. Azab tol!!!)

14 comments:

yaziith su anaz said...

waa,



aku selalu solat kat pusat dakwah tuh.
sebab dekat dengan cp.


and aku penah pegi tesco baru tuh.
tadek pape sangat pon.



**dan dengan sebetolnye aku nak eksen aku budak kedah.

MISZ NaNa said...

kenapa kamu suka sangat dengan tandas tu? musykil gak ni....-_-"

aien~s corner said...

hahaha x agak2 mgkuk toilet pn bleh! hahaha aien pn sllu shopg alog staq hahaha g kt mydin n cty plaza.. huhu

sha89 said...

wahh...padat tu aktiviti ek...hehe...

big apple...waaa~ nk mkn donut big apple gak...sdp gilerr...

mahal ek sewa kete? baik sewa lori trus hahaha...

:)

HIZAMI said...

sian kene ujan.

sakit wo kene ujan tyme bawak moto.

mcm kene cocok je!

=}

khairul onggon said...

wah.. shhopping sakan no... jalan2 carik bende hehehe..

noor afzan said...

banyaknye beli brg..
japgi nak gi shopping gak la~
lalala~

SasHa Lee said...

Kecian dia kene naik moto..last basah erhh.. heehe..tak ape asaalkan dapt soping kan..

**erhh nape nama mydin kuar... aku ex staff mydin ..tp mydin subang Jaya laa.hehee..(wlpun anda tak menanya tp eden nak gak menyebutnye..)

angelooi said...

you know what, next time you buy it first, I don't mind paying.
Anyway,
OMG OMG OMG... I can see the potential in you - becoming a toilet reviewer!!!

Eyna's said...

Amboi hang...memborong sakan no.... tapi shoping punya pasal...hujan pun sanggup diredahi kan...hehehhe

DilOt said...

tu la psl..shoppng nye psl..ujan pun di redah,...

biasela pakcik kereta sewa tu...dgn studentla die nak tikam abes2...yg pntg duit masuk..

giantpolar said...

sudaa naik sem kaa?
sure busy...
haha. slmt membusykn diri...

Firol said...

Bahagian piawaian tandas...memang hebat lah

The Writer said...

thnx 4 advertising my pic in ur blog...
hehehe.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...