My ClaN

Thursday, June 25, 2009

Khas Untuk Kak Cinat

"Awak, nanti akak balik maktab, mesti teringat kat awak. Nanti akak takde teman la nak lepak kat library.."

Sebak hati aku bile die teringat kata-kata ni.

Mana taknye, dah 4 tahun aku kenal dia.

Kalo dulu, selalu gak berkepit ngan dia sampaikan kita orang digosip bercinta.

Tapi pada hakikatnya, dialah seorang sahabat dan kakak yang aku sayang selamanya.

Dia yang aku maksudkan adalah Rosainar binti Yahya.

Tapi aku panggil dia Kak Cinat.

Teringat masa mula-mula jumpa dia dulu...

"Kak PBSM, mana tempat English department ek?"

"Meh akak tunjuk.."

Itulah kali pertama kita orang kenal.

Masa mula-mula jumpe dulu, akak aku ni famous ngan gelaran, ‘Presiden PBSM’

P.B.S.M - Persatuan Balik Setiap Minggu.

So, aku pun panggil dia macam tu.

Dah lama-lama tu, aku panggil dia Kak Cinat je...


Kak Cinat ni cukup caring...

Tiap kali balik maktab, kalo ada makanan lebih, ada je dibungkusnye untuk aku.

Dan yang paling best, dia tak penah berkira ngan aku.

Penah sekali, aku nak hadiah bantal peluk yang besar untuk harijadi aku.

Time tu die pun tengah 'kering' tapi sebab aku nak gak bantal pelok tu, dia belikan gak.

Sampai sekarang, aku pelok bantal tu time tido malam.

Semester depan, aku dah tak dapat nak lepak dengan dia.

Banyak kenangan kami di maktab.

Papepun kak, Shah harap agar jangan lupekan Shah sampai bile-bile.

Sebab Shah sayang akak.

Video kat bawah ni, Kak Cinat buat khas untuk aku dan Fami.

Dia bagi masa hari terakhir kami jumpa kat UUM.

Korang tengoklah ye…



(p/s: Tak sangka dah 4 tahun berlalu tapi rasa macam baru semalam aku kenal Kak Cinat.)

16 comments:

aloy_paradoks said...

or,, hadiah hari jadi leh pulak mintak mintak mcm tu ye.. hiihihih

Muhd Suhaily said...

Salam,

Perasaan kawan sejati dan kekasih adalah dua perspektif yang berbeza. Perasaan menyayangi seebagai kawan,kakak atau teman rapat bermula apabila seseorang itu dapat menyelami hati,budi dan perassan masing-masing. Ianya terjadi hasil dari sifat ambil berat ditambah lagi apabila diri kita yang mempunyai sifat kelembutan, bukan kelembutan dari segi fizikal taoooo...awwoo. Ia adalah kelembutan dalaman yg melibatkan minda,hati,perasaan dan jiwa sentimental.

MISZ NaNa said...

wah2!! bertuah kak cinat tu. mesti terharu bile die baca....

Asu said...

So sweet...me pun suka a very2 good relationship.Harap2 terus bersahabat smpai bila2 cz payah nk cari sincere fren skrg ni.keep it up

cik nana~ said...

soooo sweetttttt

fq said...

wah2....
sweet nye korng...
mmg la rmy yg gosip korng bercinta...
hehehe...

sHaH said...

aloy: saje pekena dia.. nak tgk die sayang atau tak kat aku..

muhd suhaily: hahahaha.. with her, i can just be myself..

misz nana: sy yg bertuah awak dapat dia sbg kakak..

asu: thanks..

cik nana; sweet macam awak pe?

fq: hahaha... lantak la pe org nak kata.. yg penting, kitaorg tetap sempoi..

zetty said...

touching yerr.....sweet laa korang...frendz forever.....

Fadhlah said...

sabo jer la ko nie dik..mesti manja nie....hehehehe

yaziith su anaz said...

so suwiiit.






kalo kite dah lame kenal orang tu dengan baekbaekbaek, memang takan ingat masa.


:)

sHaH said...

zetty: insya-Allah frens forever ngan dier skali ngan korg2..

abg pad: shah memang manje pun.. macam la abg tak kenal..

yaziith: macam sekejap giler kenal dier...

sha89 said...

wahhh sweet nye video tu :)

best dapat kakak mcm kak cinat tu kn...xpe shah...korang tetap keep in touch jgak...

aku dh follow ko shah...thanks sbb singgah blog aku k :)

hoho :)

sHaH said...

sha89: thanks gak folo aku.. huhuhu... payah wooo nak dapat kakak macam dier.. 1 in a milion..

Kotak Hati said...

shah..
percayalah..
air yg dicincang x kan putus..
ko masih leh contact dgn die..
i.allah..
no probnye..
hargailah silaturrahim yg dijalin..

chewah..
pas nie boleh x aku anta borang utk masuk kelab kaunseling???
wakakkaka..

sHaH said...

kotakhati: thanks bro.. i appreciate that.

ko nak masok kelab kaunseling?
toksah masok kelab.

jadi kaunselor trus pun bole..

daisy girl said...

wahhh!!serius terharu...huhuhu..thanks bro..tp kan awk tu slalu je kutuk akak kan..baiknya akak awk ni kan...senyum ja..uwekkk..anyway,i really miss u n fami la....byk sgt la memori kat maktab ni ngan awk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...