My ClaN

Monday, June 22, 2009

Raja Ayam Penyet & Tandasnyer!!!

Dua malam lepas, pas amek kakak aku yang sulung kat Panview Hotel, kita orang pegi makan kat satu tempat famous kat Kuching ni.

Tempat ni tak jauh daripada Masjid Jamek.

Aku tak tau nama tempat tu ape tapi kat Kuching ni, cakap je ‘Raja Ayam Penyet’, semua orang kenal.

Even pelancong luar pun tau.

Jemput datang korang...


Dalam gambar nampak bese tapi sodap woo...


Kat sini macam-macam ada tapi yang paling SODAP, tak lain tak bukan ayam penyet dia la...

Aku bagi A++ untuk ayam penyet dia yang memang BEST!!!

Kalo makan sekali, grenti nak makan lagi.

Tapi...

Korang tengok la...

Dinding dier teruk...


Manalah peginye kepala pili tu...

Tandas die macam HARAM!!!


Tau nape?

Meh aku nak cite:

1. Pintu tandas dia rosak. Tinggal masa je lagi nak tertanggal terus... Berlubang lak tu...
2. Tak gune bukak pili air... TAKDE AIR TAU TAK??? Kalo orang emergency nak melabur, macam mana?!
3. Dinding tandas dia teruk giler. Dah hitam legam hampir kat semua tempat.
4. Lantai tandas tu licin dan kotor. Silap ari bulan, ada yang rendam kaki dalam lubang jamban.
5. Last sekali... Tu je kot...

So kalo korang lepak kat Kuching ni dan nak merasa ayam penyet ni, datang la rasa ye...

Tapi kalo nak ‘melabur’ kat tempat tu, lupekan la niat korang tu...

(p/s: Teruk tul public toilet kat Malaysia ni... Tol tak?)

20 comments:

MISZ NaNa said...

mungkin tokei kedai tu lebih pentingkan ayam penyet die dari toilet tu kot. tu pasal la jadi cam tu. huhu~ thats why la saye tak suke pergi public toilet. kalau dah emergency terpaksa redah la *tapi bukan di toilet ini!*

@Ra^Da PiNko StoRy said...

geli r jamban2 ni~~~~~pui!

Eyna's said...

heheh...
harap2 ada lah pekerja depa atau sesiapa yg bekenaan dgn kdai "Raja Ayam Penyet" yg tbaca n3 shah ni...

Bior depa sdar kelemahan depa...dan dpt perbaikinya...
sayanglahkan...kekurangan2 mcm tu...mampu menjatuhkan skit % diorang....

yaziith su anaz said...

public toilet kat mesia neh dah lame jadik isu.





hee.
ko masok jamban semate2 nak bergambar-kenangan ke nak melabor??

haha.
:DDD

Kotak Hati said...

ha3
pe la ko nie..
tapi betol bro..
public toilet kat msia nie kotor giler

faNna jiEha said...

ya rabbi, picture tandas tu jugok yg nak hamek. Ahahaha!

Judiene said...

aduhaii~~
actly aku da terasa kelazatan ayam penyet tuh
tetibe tgk pic jmban tu plak
padam trus selera aku!
eeeeuuuuwwwww
hahaha..
kalo cmni, aku rela cri masjid dkt2 g melabur
hahaha~~

ツ ZatiL e-OneNiey said...

mmg btol tu..tandas awam kt malaysia nie sume teruk shah..:)
klu kt cini kdai mamak pown toilet die teruk..

huuhuhuhuh...
bile tgk makanan die mmg m'yelerakan..
but bile ade tandas tu..
tibe2 ilang selere..
hehehehehheeh...
:)

Firol said...

Bro..ni tahap haram jadah dah ni..putus nafsu makan tu..

Tahnx link kan gua..aku pun dah save dalam blog pertama aku..

sHaH said...

misz nana:maybe la kot.. kalo nak untung pun, jgn la macam tu.. bodo pnye tauke kedai..

ara: memang geli nak masok...

eyna: ntahlah kak.. sy dah g banyak kali ctu.. tandas dia tak penah berubah..

yaziith: aku masok tandas nak.... hehehehe... malu r nak cakap..

kotakhati: btol tuh.. tandas ntah pape..

fanna jieha: buat bukti cik fanna. kalo tak, yg baca blog ni tak caye.. hehehe...

judiene: ayam penyet tu memang sodap. kat semennjg ada kat certain tempat je.. sama macam kat swak nih...tandas dier? erk!!!

zatil: tandas mamak tgk tempat.. ada yg ok, ada yang tak.. tapi mostly, tak ok.. ye tak?

firol: hahaha... nak wat macam mana kan?

cik nana~ said...

kat mane ye penah dgr pasal ayam penyet nih. memang sedap ek? ramai orang ckp sedap.

tandas tu sangat geli laaaa... aishhh

sHaH said...

cik nana: wah byk tol org nama nana nih! naik konpius lak sy.. ayam penyet tu ada kat mana2.. tapi setakat yg sy tau, kat msia ni ada kat johor, kl ngan kuching. tempat lain kalo ada, sy tak tau la.. pasal tandas tuh, huhuhu... takmo da g tandas tuh..

dkama said...

moral: Jangan makan ayam penyek dalam tandas tuh... hehehe PEACE...

sHaH said...

dkama: ish, merepek la ko ni.. pe plak mkn ayam penyet dalam tandas. hahaha...

NGoNgexz said...

keman dgen jamban yen idukkk

FdausAmad said...

Gua bekenan btol gambar pelangi tue..

hans isaac said...

hahaha!!aper kejadah lah yg kau nie sampai pic toilet pun nak jad koleksi...memang kau nie nak membuang tapi hasrat d hati tak kesampaian...tue yg buat kau lepas geram kat toilet tu!!!jgn marah bro...
aku slalu gak p ctu..ayam dier memang tak leh nak cakap...lain tempat takleh nak lawan keenakan dan kepedasan sambal dier..memang RAJA!!!tapi bab toilet awam kat m'sia tue memang x d nafikan..maner2 pun pegi kalau dah nama nyer awam tue memang takleh nak control...peg mcD pun toilet tak jugak sebersih maner ..siap dgn bau2 lagi...ini apatah lagi raja ayam penyet...kedai kaki lima jer tu bro..tak leh nak salah owner tu 100% cuz manusia kat m'sia lebih kurang same keturunan dgn mahluk perosak jugak...bagi besi pun patah...apatah lagi kepala pili tue...hahahha kena makan dek customer kot?dah terlebih sedap ayam tue sampai pili2 pun kena lahap skali..hahaha

beberapa ajaran cara2 nak ke toilet public --->
1-jgn masuk melainkan dah x tahan.
2-dah guna tue,pandai2lah flush jgn tiggalkan harta karun pulak!
3-mcm kat skolah...dah d ajar,jgn buang tisu dlm mangkuk tandas..khas utk kaum hawa(tuala wanita!)
4- PALING PENTING!!! Kalau tgh melepas or membuang isi perut,tangan tu dok diam2 jgn nak merosak harta benda org..org lain pulak yg dpt susah.

lah....aku nie plak lebih2..hehehe.. harap semua nie menjadi iktibar n pengajaran kpd semua mahluk kat bumi nie....adios!!!

sHaH said...

ledia: debei mood lalu tan..

fdaus amad: pelangi mane lak ni?

hans isaac: ok.. thanks.. huhuhu...

Fadhlah said...

pui..pui...pada jamban dia...
ayam penyet tu mmg sedap..aku pergi ari tu mmg nak pergi lagik...hahaha..jgn dia rendam ayam tu dlm air spender udah la!

sHaH said...

abg pad: aper kejadahnye nak rendam dalam suor dalam nih? dah penah g ek? dtg la lagi swak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...